پاسخ به این سوال بیشتر از همه به نوع فعالیت و کاربری که شما از هدست (Headset) انتظار دارید بر می گردد، ولی بصورت کلی موارد مهمی وجود دارد که کمک می کند شما بهترین انتخاب را داشته باشید، در زیر سعی میکنیم به این موارد اشاره ای داشته باشیم.
محیط های کاری امروز بسیار شلوغ و رقابتی هستند و تماس صوتی چه از طریق تلفن رومیزی و VoIP باشد، چه از طریق تلفن نرم افزاری و SoftPhone یا اسکایپ و Skype و سایر مدیاهای ممکن، حجم زیادی از کار و ارتباطات روزانه کارمندان و پرسنل را شامل می شود.
قبل از هر چیز، اجازه بدهید به سوال معروف هدست (Headset) تک گوش (One ear) یا دو گوش (Two ears) پاسخ دهیم. تعداد گوشی هدست ارتباط نزدیکی با وظیفه پرسنل و کارمندانی که از آن استفاده می کنند و همچنین شرایط عمومی و محیطی مرکز تماس (Call Center) دارد.
به عنوان مثال، اگر کارمندان شما نیاز دارند تا در هنگام مکالمات خود با سایر همکاران نیز مشورت داشته باشند، یا مثلا مواردی را با سوپروایزر یا مدیر بخش پیگیری کنند، استفاده از مدل های تک گوش (One ear) می تواند انتخاب بهتری باشد. بصورت کلی هدست تک گوش (One ear) کمک خواهد کرد که کاربر از صداها و اتفاقات محیط پیرامون خود نیز آگاه بوده و حتی اگر لازم بود از گوش آزاد خود برای مکالمه با تلفن دیگر و گوشی موبایل خود نیز استفاده کند.
همچنین هدست های تک گوش (One ear) به خاطر اینکه کاربر میتواند در طول روز نسبت به تعویض گوش اقدام کند (مثلاً بعد از دو – سه ساعت هدست را روی گوش طرف مقابل خود قرار دهد) و به یک گوش خود استراحت بدهد نیز از مقبولیت بیشتری برخوردار می باشند. برای اینکه کاربر بتواند گوش خود را عوض کند باید دقت کنید که بوم میکروفون باید قابلیت چرخش حداقل 240 درجه ای داشته باشد و در دو طرف سر قابل تنظیم بر روی دهان کاربر باشد.
از دیگر مزایای هدست های تک گوش (Single-ear headset) میتوان به وزن کم تر و قیمت پائین تر این محصولات در مقایسه با مدل های دو گوش (Two ears) نیز اشاره کرد.
در طرف دیگر هدست های دو گوش (Two ears) به افزایش حداکثری تمرکز و دقت کاربر بر روی مکالمه کمک خواهند کرد. اگر تماس های کاربر شما حیاتی و حاوی اطلاعات مهم باشد (مثلا پاسخگوی واحد مرکز تماس پلیس 110 که در حال شنیدن و ثبت اطلاعات مربوط به یک سرقت مسلحانه است، و یا پاسخگوی اورژانس که در حال راهنمایی فردی است که در حال کمک به یک بیمار سکته قلبی می باشد) نیاز دارند هیچ جزئی از صحبت طرف مقابل را از دست ندهند پس قطعا هدست دوگوش (Two ears) انتخاب مناسب تری برای ایشان است.
در استفاده از هدست دو گوش (Two ears) باید مد نظر داشت که هنگامی که هر دو گوش کاربر با اسپیکر پوشیده شده است، چون صدای خودش را هنگام مکالمه ضعیف تر میشنود بصورت ناخودآگاه صدای ایشان افزایش می یابد (مثلا افرادی که دارند با هدفون موزیک گوش می کنند و میخواهند حرف هم بزنند بیشتر داد می زنند!) ، پس بهتر است اگر محیط مرکز تماس (Call Center) کوچک و نفرات بصورت فشرده مشغول به کار هستند حتما نسبت به شدت صدا هنگام مکالمه آموزش ببینند تا باعث ایجاد آلودگی صوتی در محیط نشوند.
هدست های دو گوش می توانند برای کاربرانی که نیاز به مشاهده ویدئو و گوش دادن به موزیک یا فایل صوتی در طول ساعات کاری خود هستند و یا برای آموزش نیروهای جدید مرکز تماس یا بخش های فروش و خدمات مشتری انتخاب مناسبی باشند. باید توجه داشت که بصورت میانگین وزن و قیمت این مدل ها نیز نسبت به همتایان تک گوش خود اندکی بیشتر می باشد.
در انتها، استفاده از هدست تک گوش یا دو گوش انتخابی کاملا وابسته به شرایط محیطی و مدل کسب و کار شماست، ولی دقت داشته باشید استفاده از نظر و سلیقه افراد و کاربران نیز میتواند در استفاده بهینه از این محصول و افزایش بهره وری مورد نظر تاثیر گذار باشد.